Conferance
De meest bekende en ook meest gegeten handpeer in Nederland is de conference peer. Dat komt doordat de Conference peer lang lekker blijft, maar ook goedkoop is om te telen.
De peer is weinig nachtvorst gevoelig, kan lang bewaard blijven en is ook niet echt gevoelig voor ziekteng.
De conference peer is een Engels perenras, en is na de Tweede wereldoorlog in Nederland op de markt gekomen
Triumphe
De Triumphe is een handpeer en smal, spits en toelopend van vorm. Hij heeft een schuine steelinplant en een bult bij de steel. De peer is vrij groot en vaak zeer regelmatig gevormd.
De kleur van de schil is eerst groen, bij volle rijpheid wordt hij geel van kleur met veel bruine verruwing. Het vruchtvlees is wit en sappig.
De Triomphe is zoet van smaak en beschikt over een licht aroma. De peer is lekker als handpeer en heerlijk om te verwerken in een frisse salade of dessert.
De peren zijn van half augustus tot en met september beschikbaar van Nederlandse bomen.
Gieser Wildeman
De peer is reeds lang voor het in de handel brengen bekend in de diverse dorpen langs de Merwede. De peer is naar de kweker Gijsbert Wildeman genoemd en in de handel gebracht in omstreeks 1850.
De Gieser Wildeman is een stoofpeer. In de fruitteelt is Gieser Wildeman momenteel het meest geteelde stoofperenras.
De vrucht van Gieser Wildeman is klein en van kleur bruingeel met veel roest. Het is een zeer goede, iets zoetigee stoofpeer met korrelig vruchtvlees.
Wanneer rode wijn wordt gebruikt, kleurt de peer bij het koken rood. Ook zonder wijn kleurt de peer rood na langdurig koken (ca. 3 uur).