Jacco Merkens-Werkhoven


Over het bedrijf

Jacco Merkens runt zijn bedrijf al 10 jaar samen met zijn vrouw en heeft twee jonge kinderen. Het bedrijf is gegroeid tot 35 hectaren (20 ha peer en 15 ha appel) en er is voorheen voornamelijk gangbaar geteeld. Terwijl wij massaal ondervinden dat ons op kostenreductie gebaseerde systeem niet meer haalbaar is, zet Jacco zich in om volledig zijn teelt om te schakelen naar bio en innoverende methodes toe te passen om biodiversiteit en bodem gezondheid te verbeteren.

Uit eigen beweging neemt Jacco 65+’ers en studenten aan. Er heerst een gezellige werksfeer en iedereen voelt zich comfortabel en betrokken bij het bedrijf. Zo helpt Jacco op zijn manier bij aan de plaatselijke werkgelegenheid.

Jacco met een kistje Redlove

De RedLove appel

Verder heeft Jacco opvallende appels in zijn boomgaard hangen. De RedLove appel is een levendige en knapperige appel, boordevol smaak. Een passionele bron van vitaliteit, vuurrood van schil tot vruchtvlees. De weg naar deze unieke appel heeft bijna 20 jaar geduurd: bij elke hap proef je de perfecte kruising tussen zuur en zoet. De appel bevat 10 tot 25 keer meer antioxidanten (een stof die je extra kracht geeft) dan een gewone appel.

Een opvallende verschijning tussen de appels

Met de Redlove® waait er een frisse wind door jouw keuken. Klaar om te goochelen met rode tinten? Jouw coole cocktails, verrassende gerechten en speelse desserts zijn een streling voor het oog én de smaakpapillen. Laat je overspoelen door een golf van liefde.

RedLove in de boomgaard

Meer weten over de RedLove?